Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Skoleudviklingssamtalen - Søhusskolen 2025

Handlingsnotat skoleudviklingssamtale 2025

I henhold til folkeskoleloven skal der hvert år afholdes en skoleudviklingssamtale, som er et element i et samarbejde og en løbende lokal dialog om skolens udvikling. Skoleudviklingssamtalen skal understøtte fælles refleksion og samarbejde om skolens og kommunens fælles udfordringer og pædagogiske udviklingsområder. 
Samtalen tager afsæt i skolens konkrete udfordringer og udviklingspotentialer, og i hvordan elevernes faglige udvikling og trivsel bedst styrkes lokalt. Skoleudviklingssamtalen skal pege fremad mod indsatser, der kan skabe udvikling og mulighed for forbedring på skolen. 
I skoleudviklingssamtalen i Odense Kommune deltager skolens ledelsesteam, repræsentant fra chefgruppen og konsulent fra Skoleafdelingen. Derudover kan der deltage repræsentanter fra skolebestyrelse og elevgruppe i skolens skoleviklingssamtale. 

Skole: Søhusskolen

Deltagere: Forældre bestyrelsesmedlem, 2 elever, 2 repræsentanter fra skoleafdelingen og ledelsen. 

Dato: 23. maj 2025

1. Opfølgning på seneste skoleudviklingssamtale 

Skolens udviklingsområder 2024/2025:

 

  • Læsning
  • Den nye unge didaktik  
  • Øget elevinddragelse. 
     

Læsning: 
Skolens PLC og vejlederkorps har arbejdet intensivt med læseindsatsen i skoleåret. Her har særligt Co teaching været anvendt. Der har været et stort fokus i undervisningen i flere fag på læsning. Herigennem læselysten og børneskrivning. Skolen har deltaget i Odense kommunes indsats om værkstedsundervisning, og det er nu en implementeret del skolens indsats omkring læsning. På 0. årgang har der været arbejdet med skrivebamser, som har motiveret eleverne. 
 

Den nye unge didaktik:
På Søhusskolen har vi i forbindelse med ungedidaktikken implementeret “fælles læringsuger”(FLU-uger), 6 uger om året. Eleverne beskriver “i forbindelse med FLU-ugerne opleves det at undervisningen bliver sjovere og man glemmer at det er skole”. Skolen oplever at FLU-ugerne motivere eleverne, men skolen skal arbejde på hvordan tiden mellem FLU-ugerne bygger videre på FLU-ugernes indhold og struktur. 
 

Øget elevinddragelse: 
Skolen har haft et stort fokus på at involvere eleverne i skolens hverdag og udvikling. Det er vi lykkedes med i elevrådsarbejdet. Vi har udvidet vores elevrådsarbejde til også at indeholde elevråd i vores fritidstilbud.  Indsatsen fortsætter i det kommende skoleår, hvor fokus vil være på at få øget elevinddragelse ind i undervisningen. 

 

2. Indsatser på baggrund af resultater fra nationale test i dansk og matematik 
Vi ser en positiv udvikling ift. Vores læseresultater på de fleste årgange sammenlignet med sidste år. Skolen ligger generalt på den nationale median. Der er fortsat behov for en styrket indsats, i den forbindelse arbejder skolen videre med de gode indsatser som beskreven ovenover.

 

Trivsel og deltagelsesmuligheder for alle i mangfoldige fællesskaber 

 

3. Udviklings- og indsatsområder: 
På baggrund af sidste års elev trivselsundersøgelse har vi været inde og se på hvor det kan kalde på særlig opmærksomhed - det kan blandt andet ses i vores undervisningsmiljørapport på skolens hjemmeside.
I det kommende skoleår vil alle klasser havde klassens tid/dannelse og trivsel. Inklusionsvejlederne udvikler en læseplan for, hvad man kan arbejde med i disse timer. F.eks. digital dannelse, hvad er en god ven osv. 
Når vi arbejder i stærke børnefællesskaber med deltagelsesmuligheder for alle, er elevrådet en vigtig medspiller. 
I arbejdet med mangfoldige læringsmiljøer har vi det sidste år haft et særligt fokus på frikvartererne, hvor vi har inddraget elevrådet i arbejdet. Klasserne har haft et særligt fokus på blandt andet frikvartererne. 

I forbindelse med mangfoldig fritid arbejder vi med elevinddragelse og motivation. Vi har lavet forskellige observationer og interviews for at få et indblik i hvordan vi bedst kan understøtte børnene i deres fritid. Der er lavet et Club 7 børneråd og til næste skoleår laves der et tilsvarende børneråd i SFO for de yngste. Vi har børnemøder med børnerådene, hvor vi er undersøgende på, hvilke aktiviteter børnene ønsker at vi skal have. Der vil i det kommende skoleår være en fokus på vores fysiske rammer i det arbejde.

 

Faglighed

 

4. Udviklings- og indsatsområder: 
Eleverne beskriver at de ønsker variation i undervisningen gerne med stationsundervisning. Det er deres oplevelse i mange timer at lærerne formår at skabe denne variation særligt gennem fagdage/fordybelsesdage – FLU-uger og ture i lokalområdet. Endvidere beskrives det som motiverende når eleverne kan mærke lærernes passion i undervisningen. 

Elev udtaler:

“Fordybelsesdagene er virkelig gode, det er godt at man fordyber sig i et emne. Det giver noget energi, og der er klare mål for dagen. Det er rart”.

Indretningen i udskolingen beskrives som hyggelig, det er fint at eleverne selv har kunne sætte sit præg. 
Indretningen på mellemtrinnet bærer ikke præg af eleverne har været med. De ønsker at kunne sætte sit præg på fællesområdet, med udstillinger osv.
I indskolingen bærer indretningen meget præg af elev produktioner og forskellige små miljøer.

Elevinddragelse

 

5. Udviklings- og indsatsområder: 
Eleverne skal have en stemme i deres eget skoleliv herunder også i fritidsdelen. Vi ønsker at skærpe opmærksomheden omkring elevernes medbestemmelse i undervisningen og i øget grad tage afsæt i hvad der optager dem både ift. Emner, arbejdsformer og undervisningsaktiviteter og -indhold. Eleverne oplever, at ved valgmuligheder og muligheden for at være medbestemmende skabes der trivsel og motivation.

Dette er et indsatsområde på tværs af skolefællesskabet